Piskótához:
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 tojás
fél csomag sütőpor
Krémhez:
4 tojás
30 dkg cukor
1 csomag vanillincukor
6 dkg liszt
4 dl tej
2 dl kávé
24 dkg vaj
Piskótatészta: A tojássárgáját a cukor 2/3-ával habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot. A felvert tojáshabot óvatosan a tojássárgájához adagoljuk, fakanállal nem keverjük, hanem forgató mozdulatokat végzünk. Miután a massza egyneművé vált, hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. Kivajazott, lisztezett tepsibe vagy tortaformába tesszük, és kisütjük.
Krém: A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tojást, cukrot, vanillincukrot, és tovább keverjük. Végül hozzákeverjük a kávét, majd lassú tűzön forraljuk, amíg sűrű nem lesz. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és kihűlésig keverjük.
A tortaformát kettévágjuk, a kihűlt krém felét beletöltjük, a többi krémet bevonatként használjuk. Kb. 3 órára hűtőbe tesszük. Díszíteni tetszés szerint banánszeletekkel, narancskarikákkal vagy tejszínhabbal lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése