2009. október 30., péntek

Fokhagymás-joghurtos csirke zöldségekkel

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
50 dkg zöldségkeverék
fél fej vöröshagyma
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
3 dl natúr joghurt
fehérbors
citromlé
szerecsendió

1 evőkanál liszt

A csirkemelleket kockákra vágjuk, sózzuk. Kevés olajon sütni kezdjük, majd mikor kezd barnulni, hozzáadjuk a zöldségkeveréket. Ha a zöldségek pirulni kezdenek, felöntjük az egészet 2 dl vízzel és fedő alatt tovább főzzük. Ha párolog a víz, pótoljuk. Ha a hús már puha, hozzáadjuk a hagymakarikákat, a zúzott fokhagymát és az elkészített joghurtos öntetet (joghurtba keverünk 1 e.k. lisztet, ízlés szerint sót, borsot, szerecsendiót, citromlevet). Éppen csak összeforraljuk a hússal. Önmagában, de burgonyával is fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése