1 nagyobb és egy kisebb tortaforma (ha 3 emeleteset szeretnénk, akkor egy egészen kicsire is szükségünk lesz)
3 csomag instant cukormáz
Tésztához:
10 tojás
10 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
Krémhez:
4 csomag pudingpor (olyan ízesítésű, amilyen ízű tortát akarunk készíteni)
40 dkg vaj
1 liter tej
40 dkg porcukor
Piskótatészta (nagy alap): 6 tojásból, 6 e.k. cukorból, 6 e.k. lisztből, fél csomag sütőporból elkészítjük a nagy tortalapot (lsd. kávékrémes torta). Ugyanezt elkészítjük a maradék alapanyagokból is (4 tojás, 4 e.k. cukor, 4 e.k. liszt, kevesebb, mint fél csomag sütőpor). Kisebb, kivajazott, lisztezett tortaformába tesszük, és kisütjük.
Krém: A pudingot elkészítjük a szokásos módon (ahogy a csomagoláson le van írva). Félig kihűlt állapotában hozzáadjuk a vajat és a porcukrot. Még szilárdabb lesz, ha zselatinfixet keverünk hozzá turmixgéppel. Miután kihűlt, 2 részre osztjuk. 1 rész a nagy tortalapra, 1 rész a kisebbre. Mindkét tortalapot kétfelé vágjuk. Beletöltjük a krémet mindkettőbe, és rátesszük a tetejüket. A nagy lap közepére akkora felületen rakunk krémet, amekkora a kis torta. Ráhelyezzük a kis tortát, óvatosan rányomkodjuk. Végül a tortát cukormázzal vonjuk be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése