2009. november 9., hétfő

Fagyis palacsinta


Hozzávalók:

Palacsintához (18-20 palacsinta):
25 dkg liszt
3 tojás
3 dl tej
1 evőkanál cukor
olaj
szódavíz

csokoládé reszelék

Fagylalthoz:
2 csomag tetszés szerinti fagylaltpor (csoki-vanília vagy eper-vanília kombináció a legjobb)
cukor
tej

Elkészítjük a fagylaltot, ahogy a zacskón le van írva, majd lefagyasszuk. A tojásokat elkeverjük a cukorral, egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel. Szódát adunk hozzá, és addig keverjük, amíg csomómentes tésztát nem kapunk. Ekkor hozzákeverjük a csokoládéreszeléket. A szokásos módon kisütjük a palacsintákat. Ha a fagylalt megfagyott, két-két gombócot teszünk a kiterített palacsintatésztára, majd a sarkainál összehajtogatjuk, és tejszínhabot nyomunk rá, majd olvasztott csokoládét öntünk a tetejére. Azonnal tálaljuk, különben a fagylalt elolvad a meleg tésztától.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése