2009. november 9., hétfő

Vörösboros-gyömbéres csirke

Hozzávalók:
fél kg csirkecomb és -szárny
1 l gyömbér ízű üdítő
0,5 l félszáraz vörösbor

bors
pirospaprika
majoranna
grill fűszerkeverék

A húst megmosom, sózom, borsozom, tepsibe rakom. Megszórom egy kis majorannával, és bőven szórok rá grillfűszert, majd felöntöm az egészet egy kis borral és gyömbérrel úgy, hogy kb. félig lepje el a húsokat. Letakarom fóliával és kis lángon sütni kezdem. Ha már puha a hús, leszedem a fóliát és tovább sütöm. Közben pótolom az elpárolgott bort és gyömbért, ha kell, szórok még rá paprikát és grillfűszert. Sült burgonyával vagy héjában főtt burgonyával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése