- 50 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 14 dkg porcukor
- 1 csomag vanilin cukor
- 3 tojás sárgája
- 1 citrom reszelt héja
- baracklekvár
- 2 csomag vaníliás puding
- őszibarack szeletek
A lisztet a cukorral, vanilin cukorral, citromhéjjal elkeverjük. Margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük és állni hagyjuk fél órát. Ezalatt elkészítjük a krémet. 3-4 evőkanál tejet a pudingporral csomómentesen elkeverünk, a többi tejet felforraljuk és belekeverjük a pudingos tejet. Még 1 percig forraljuk, majd tűzről levéve kevergetve hűtjük. A tésztát kinyújtjuk és tortaformába tesszük. Megsütjük, majd lekenjük baracklekvárral. Beleöntjük a pudingot. Őszibarack szeletekkel díszítjük. Tálalásnál meghintjük porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése