Tésztához:
1 e.k. cukor
30 dkg liszt
csipet só
175 g vaj
6 e.k. jeges víz
Krémhez:
- 2 egész tojás
- 2 evőkanál liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 2 citrom héja és az egyik citrom leve
- 15 dkg vaj
A cukrot, lisztet, sót, vajat összekeverjük, majd jeges vizet adunk hozzá, míg össze nem áll a tészta. 10 percre hűtőbe tesszük. Ezalatt elkészítjük a krémet. A lisztet a tejjel csomómentesen elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat és a porcukrot, majd kis lángon sűrűre főzzük, majd belekeverjük a citromhéjat és a citrom levét, végül a vajjal habosra keverjük. A tésztát kinyújtjuk és a piteformába tesszük. Kisütjük előbb nagy, majd kis lángon. Ha kihűlt, beleöntjük a krémet, majd hűtőbe tesszük. Citromkarikákkal lehet díszíteni.
2010. október 21., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése