2010. október 21., csütörtök

Diótorta

Hozzávalók:

Piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- 40 dkg margarin
- 40 dkg porcukor
- 2 tojás
- 10 dkg liszt
- 4 dl tej
- 10-20 dkg darált dió

Elkészítés: A piskótát a megszokott módon elkészítjük (lsd. kávékrémes torta). A margarint a porcukorral elkeverjük. Egy másik tálban a tejet a liszttel csomómentesen elkeverjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat. Lassú tűzön, kevergetve a tejes masszát sűrűre főzzük. Időnként keverve kihűtjük, majd hozzáadjuk a margarinos krémhez. Miután egyneműsödött, belekeverjük a darált diót. A piskótát kettévágjuk, lekenjük a krémmel, majd rátesszük a felső lapot. Végül a tetejét és az oldalát is lekenjük. Az oldalára lehet reszelt mandulát szórni, tetejére marcipán figurákat tehetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése