2010. október 21., csütörtök

Vörösboros gyümölcskocsonya

Hozzávalók:

Gyümölcskocsonyapor + víz
félédes vagy édes vörösbor
vanilin cukor
gyümölcsök tetszés szerint (banán, őszibarack, csillaggyümölcs, meggy)
citromos joghurt
fahéj

Elkészítés: A vizet felforraljuk, beleöntünk egy kis bort (tetszés szerint) és belekeverjük a gyümölcskocsonyaport. Ezután levesszük a tűzről és állni hagyjuk. Addig megmossuk, meghámozzuk és szeleteljük a gyümölcsöket, majd egy mutatós pohár aljára helyezzük őket. Ráöntjük a folyadékot, majd hagyjuk kihűlni és hűtőbe tesszük. Ha megszilárdult, a tetejére egy kávéskanál vanilincukorral elkevert joghurtot teszünk és megszórjuk fahéjjal.

A víz mennyisége attól függ, hogy hány tasak kocsonyaport készítünk el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése