Hozzávalók:
- 1 nagy konzerv meggy
- cukor ízlés szerint
- fűszerkivonat (3 dl víz, 10 db egész szegfűszeg, fahéj)
- habarás (tejföl, liszt, víz)
Elkészítés: A konzervet a levével együtt, cukorral ízesítve felforraljuk. Míg forr a meggy, fűszerkivonatot készítünk. A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a szegfűszeget és a fahéjat. Ezt hozzáöntjük a meggyléhez. Újból felforraljuk, majd behabarjuk. Habarás: a tejfölt a liszttel csomómentesen elkeverjük, kicsi vizet adunk hozzá. Habarás után forraljuk még egy kicsit a levest. Ha kész, hűtőbe tesszük.
2010. október 21., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése