Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 6 tojás
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- 1 csomag vaníliás puding
- fél liter tej
- cukor
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- fél csomag vanillincukor
- 3 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 dl kávé
- 12 dkg vaj
- reszelt mandula
Elkészítés: A tojássárgáját a cukor 2/3-ával habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot. A felvert tojáshabot óvatosan a tojássárgájához adagoljuk, fakanállal nem keverjük, hanem forgató mozdulatokat végzünk. Miután a massza egyneművé vált, hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, és kisütjük.
Kávékrém: A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tojást, cukrot, vanillincukrot, és tovább keverjük. Végül hozzákeverjük a kávét, majd lassú tűzön forraljuk, amíg sűrű nem lesz. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és kihűlésig keverjük.
Puding: 3-4 evőkanál tejet a pudingporral csomómentesen elkeverünk, a többi tejet felforraljuk és belekeverjük a pudingos tejet. Még 1 percig forraljuk, majd tűzről levéve kevergetve hűtjük.
A piskótatésztát kettévágjuk, a kihűlt kávékrémet beletöltjük, a pudingot a tetejére kenjük. Reszelt mandulaszeleteket szórunk rá.
2010. október 21., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése