2010. október 21., csütörtök

Sávos puding

Hozzávalók:
- 1 csomag vaníliás puding
- fél liter tej
- cukor
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- fél csomag vanillincukor
- 3 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 dl kávé
- 12 dkg vaj


Elkészítés: Kávékrém: A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tojást, cukrot, vanillincukrot, és tovább keverjük. Végül hozzákeverjük a kávét, majd lassú tűzön forraljuk, amíg sűrű nem lesz. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és kihűlésig keverjük.
Puding: 3-4 evőkanál tejet a pudingporral csomómentesen elkeverünk, a többi tejet felforraljuk és belekeverjük a pudingos tejet. Még 1 percig forraljuk, majd tűzről levéve kevergetve hűtjük.
Hideg vízzel kiöblített poharakba öntjük először a kávékrémet, majd rá óvatosan a pudingot, aztán megint kávékrém, megint puding következik. Vigyázunk, hogy a sávok megmaradjanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése