Hozzávalók:
Piskótához:
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
4 tojás
negyed csomag sütőpor
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg vaj
- fél liter tej
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- ízesített zselatinpor
- bourbon vaníliás cukor
- natúr joghurt
- gyümölcs szeletek
Elkészítés:
Piskótatészta: A tojássárgáját a cukor 2/3-ával habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot. A felvert tojáshabot óvatosan a tojássárgájához adagoljuk, fakanállal nem keverjük, hanem forgató mozdulatokat végzünk. Miután a massza egyneművé vált, hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. Kivajazott, lisztezett tepsibe vagy tortaformába tesszük, és kisütjük.
Krém: A pudingot elkészítjük a szokásos módon (ahogy a csomagoláson le van írva). Félig kihűlt állapotában hozzáadjuk a vajat és a porcukrot. Még szilárdabb lesz, ha zselatinfixet keverünk hozzá turmixgéppel. Miután kihűlt, lekenjük vele a tortalapot. Belenyomkodjuk a pudingba a gyümölcsszeleteket. A tetejére kerül a zselatin. Ha megszilárdult, a bourbon vaníliás cukorral elkevert joghurtot pöttyökben rákanalazzuk.
2010. október 21., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése